Ophoogzand en vulzand

U gaat een nieuwe oprit aanleggen of voorziet de tuin van een nieuw tuinpad. Om te zorgen dat uw straatwerk goed en stabiel gelegd wordt, dient het cunet te worden voorzien van straatzand. Dit is de ruimte van onderkant bestrating tot aan de vast laag zwarte ondergrond.

Een goed zandbed voor bijvoorbeeld de oprit moet minimaal 15 tot 20 cm dik zijn afhankelijk van de belasting. bij zware belasting kunt u er ook voor kiezen om puingranulaat onder het zand aan te brengen voor voorkoming van verzakkingen dan moet de laag zand maar minimaal 10cm te zijn.

Hoe bereken je de hoeveelheid zand?. Dit doe je door de lengte x breedte x hoogte te berekenen dan heb je de inhoud. Houd bij de berekening van de benodigde hoeveelheid rekening met het inklinken (het zand zakt na aanleg). Houdt daarom 1,2 aan als vermenigvuldigingsfactor.

Straatzand kan worden geleverd in big bags maar kan ook los gestort worden. Liever zelf halen met bijvoorbeeld een aanhanger? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.